(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
nekynutý závin s droždím
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 250 g 100% tuku, 250 ml mléka, troška cukru, 40 g droždí, 1 vejce, 0,5 kypřícího prášku, sůl, 12 větších jablek nebo 500 g tvarohu
Postup přípravy
Z mléka, cukru, trošky mouky a droždí uděláme kvásek.
Do 3/4 mouky nastrouháme tuk, vmícháme kvásek a dohustíme zbytkem mouky.
Z vypracovaného těsta ihned tvoříme 4 záviny.
Každou část těsta rozválíme poklademe náplní a kraje přeložíme nahoru(mžeme nakrojit a proplést.
Potřeme žloutkem s mlékem a upečeme.
Do 3/4 mouky nastrouháme tuk, vmícháme kvásek a dohustíme zbytkem mouky.
Z vypracovaného těsta ihned tvoříme 4 záviny.
Každou část těsta rozválíme poklademe náplní a kraje přeložíme nahoru(mžeme nakrojit a proplést.
Potřeme žloutkem s mlékem a upečeme.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 2. 2011, 16:13
krásné štrůdlíky
jaja paja
(upraveno)
8. 9. 2010, 9:04
Dobrý den! Můžu se zeptat, jak se ty kraje proplítají? Vypadá to fantasticky, ale nevím jak na to. Děkuji. Jarmila Novotná PS: Máte super recepty,určitě nějaký vyzkouším.
mrakinka
(upraveno)
20. 9. 2010, 17:42
@jaja paja
Dobrý den, nevím jak to vysvětlit, na prostředek dám nádivku a nařežu kraje do stromečku( šikmo) potom jenom překládám na střídačku jeden z prava a jeden z leva.
Anyes
(upraveno)
15. 7. 2010, 15:59
Vyzkoušeli jsme s obměnou a jsem maximálně spokojená. Nejen já, ale i tchýně a návštěva. Neměla jsem 100% tuk, tak jsem dala heru celou rozuštěnou. Těsto jsem dělala v pekárně, postupně přidávala ještě víc mouky. Myslím, že to vzalo tak 700g. Těsto jsem použila hned, nechytalo se na ruce ani vál. Plnila jsem hustším pudingem s kousky broskví. Bylo to vynikající štrůdl, takový jsem ještě nejedla. Už jsem si recept přepsala do sešitku a určitě budu brzy dělat zase (s jabkama) Díky moc
Ilonáček
(upraveno)
7. 3. 2010, 10:57